Software op maat: GRAS

Gebruikers registratie activiteiten systeem

De vraag

Brede School Ridderkerk is een onderdeel van Sport en Welzijn in Ridderkerk. Zij verzorgen activiteiten na en tijdens schooltijd. Dit kan bijvoorbeeld schilderen zijn, maar ook muziek maken of games verzinnen.

Het huidige systeem waarmee ze werkten voldeed niet aan de eisen en zorgde voor veel extra werk. Het systeem was toe aan een update. Het aanmaken van evenementen, het beheren van de inschrijvingen en het maken van rapportages achteraf kostte te veel (onnodige) tijd.

De oplossing

Het nieuwe systeem, GRAS (Gebruikers Registratie Activiteiten Systeem), zorgt er voor dat de workload drastisch omlaag gaat, doordat veel processen geautomatiseerd zijn.

De Brede School Ridderkerk wilde een makkelijkere manier om de aanwezigheid en betaling van kinderen bij evenementen bij te houden. Omdat alle docenten over een smartphone beschikken, is er voor gekozen om een mobiele applicatie te maken. Hierdoor kan makkelijk en ter plaatse alles geregistreerd worden in een database die overal (met een internetverbinding) te benaderen is.

Bijzonderheden

  • volledig op maat gemaakt CMS
  • geautomatiseerde rapportages met statistieken
  • uniform Excel bestand met deelnemers te downloaden
  • CMS met verschillende userlevels
  • integratie met WordPress
  • bijbehorende smartphone/tablet applicatie
  • voor iedere docent benaderbaar
'In dit gehele project heeft 2makeITwork ons super ondersteund. Tijdens het maken van de website, het gehele GRAS en de app hebben zij zich zeer deskundig getoond en leverden snelle service. Als we in de testperiode tegen dingen aanliepen, werd dit na 1 telefoontje al opgepakt. Zelfs ‘s avonds en in het weekend! Deze app maakt het werken een stuk efficiënter, zonder papier en ingewikkelde Excel lijsten. Dat scheelt een hoop frustraties bij onze collega’s.'
Erna Wouters, Bredeschool Ridderkerk

Volg de ontwikkelingen

Als er érgens veel ontwikkelingen zijn, dan is het wel in de ICT. De laatste nieuwtjes delen we graag met u via ons blog of onze heldere nieuwsbrief.

Direct support

Wij gebruiken Teamviewer voor support op afstand. Wanneer u aangeeft een probleem te hebben met uw computer, kunnen wij bij u inloggen. We nemen even uw computer over en lossen het probleem zo snel mogelijk op!

Download Teamviewer

Download Teamviewer voor Windows

Download Teamviewer voor Mac