Back-up distribution

Data hosten op 1 locatie is een risico: wat als er wat gebeurt met die locatie? Daarom distribueren wij onze back-ups over meerdere datacenters.

back-up distribution

Twee datacenters

Uw data wordt verwerkt binnen 2 Nederlandse datacenters; in het primaire datacenter worden alle systemen online gehouden en lokaal geback-upt. Iedere nacht wordt van de lokale kopie een spiegel geplaatst in het secundaire datacenter. Geografisch zijn deze twee datacenters 150 kilometer van elkaar gescheiden.

Ja, u leest het goed: we maken een back-up van een back-up. Op deze manier kunnen we garanderen dat er niks verloren gaat. We maken een mix van verschillende back-up technieken waardoor we in het geval van verlies of beschadiging binnen elke minuten minuten kunnen herstellen op uw systeem. 

Hoe werkt dit?

  • Op basis van uw eisen en wensen kunnen we een back-up schema opstellen. Dat kan traditioneel iedere nacht, maar dit kan ook ieder uur en het kan ook iedere 5 minuten
  • Op het moment dat de back-up gemaakt is kopiëren wij deze back-up naar het secundaire datacenter
  • In een aparte omgeving pakken we de back-up uit en daar wordt automatisch getest of hij geslaagd is

Onze andere back-up oplossingen:

Heeft u een fysieke server op locatie?

Ook deze kunnen we back-uppen naar onze datacenters. Mocht de lokale server kapot gaan, herstellen wij deze back-up naar een virtuele server in het datacenter. U kunt gelijk verder werken zonder aanschaf van een nieuwe fysieke server.

Over 2makeITwork
Nieuwsgierig naar 2makeITwork? Bekijk ons verhaal.

Historie
Wij gaan way back! Check hier onze tijdlijn.

Team
2makeITwho? Maak kennis met ons team.

Certificering
Lees hier meer over onze certificeringen.

Werken bij
Benieuwd naar onze vacatures? Klik snel verder.

Contact
Persoonlijk contact is onze kracht.