Cases > Vendu Rotterdam

Het moderne veilen


Vendu Rotterdam is een van de oudste veilinghuizen van Nederland. Zij zijn al jaren een trouwe IT-klant van 2makeITwork en in 2018 vertrouwden zij ons ook hun webdevelopment toe. Wij hebben voor Vendu Rotterdam een nieuwe website ontwikkeld en deze gekoppeld aan hun veilingsysteem.

Integratie veilingpakket in website

Vendu Rotterdam wilde een modernere look. In een leuk samenspel heeft 2makeITwork een nieuwe huisstijl ontwikkeld voor dit Rotterdamse veilinghuis. Op basis van dit nieuwe design hebben we een WordPress website gebouwd. Hier zat een toffe uitdaging in: de WordPress website moest gevuld worden met informatie uit het veilingsysteem Wavemaker. Wij namen deze uitdaging graag aan en de website is dan ook een perfecte mix van informatie & nieuws geworden.

Online bieden op een offline veiling

Vendu Rotterdam hanteert verschillende veilingvormen. Zo zijn er veilingen waar men online de catalogus kan checken en in het veilinghuis de “kavels” kan bekijken. Via een livestream op de website biedt men thuis op de kavels, en ook offline in de zaal wordt er geboden.

De Timed Online veilingen lopen volledig via de website. Bij een Timed Online veiling gaat de veiling online open. Vanaf dit moment kan er op alle kavels geboden worden en vervolgens zullen de kavels trapsgewijs sluiten.

Ook op piekmomenten bereikbaar

Bij drukbezochte veilingen zorgt het veilingsysteem voor een hoge serverbelasting. De veilingen zijn mateloos populair! Om overbelasting te voorkomen hebben wij dit verdeeld over verschillende servers. Op deze manier heeft de website nooit een storing!

Bekijk de website van Vendu Rotterdam

"Oplossingsgerichtheid is iets wat we altijd terugzien bij 2makeITwork: of het nou om de website gaat of om de IT."

Taxateur & veilingmeester
Vendu Rotterdam

Wat wij geleverd hebben
Hosting

Hosting en load balancing via diverse servers

Maatwerkoplossingen

Koppeling met veilingsysteem Wavemaker in Wordpress

Websites

Een nieuwe huisstijl en een vernieuwde Wordpress website met een geïntegreerd veilingsysteem