Cases > Facet Ridderkerk

Vrijwilligers samenbrengen met de Vacaturebank


Een zorgzame en betrokken samenleving

Facet Ridderkerk is dé welzijnsstichting in de gemeente Ridderkerk. De organisatie biedt diensten en activiteiten aan voor alle inwoners van Ridderkerk, met name de doelgroepen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Vacaturebank voor vrijwilligerswerk

In de gemeente zijn veel vrijwilligers actief. Facet Ridderkerk legt de verbinding tussen vrijwilligers en organisatie, en andersom. Om dit proces te versoepelen heeft 2makeITwork een vacaturebank ontwikkeld voor vrijwilligerswerk. In de vacaturebank komen vraag en aanbod samen: organisaties kunnen vacatures aanmaken en vrijwilligers kunnen via de portal solliciteren op een functie.

De matchmaker van Ridderkerk

In de vacaturebank kan er gefilterd worden op opleidingsniveau, sector, doelgroep en interesse (zoals vervoer, administratie of zorg). Zo kan een vrijwilliger (of organisatie) doelgericht zoeken naar een functie die bij hem of haar past.

Het systeem helpt hier ook een handje bij. Wanneer een vrijwilliger zich aanmeldt, maakt hij een profiel aan met zijn interesses en opleidingen. Het systeem vergelijkt de vacatures met het profiel van de vrijwilliger, en toont de beste matches aan zowel de vrijwilligers als de organisaties.

Extra handige modules om tijd te besparen

Daarnaast bevat de vacaturebank een logboekfunctie, een enquêtemodule en een rapportagemodule. Deze modules zijn ontwikkeld omdat de medewerkers van Facet Ridderkerk veel tijd kwijt waren aan het maken van bijvoorbeeld rapportages voor de gemeente, of een enquête voor een organisatie. Efficiëntie ten top!

"De digitale vacaturebank brengt vraag en aanbod in het vrijwilligerswerk gemakkelijk bij elkaar. Criteria als interesse, voorkeur voor sector, soort werkzaamheden en opleiding zorgen eenvoudig voor een mooie match!"

Junaidah Beun
Vrijwilligerssteunpunt Facet Ridderkerk

Wat wij geleverd hebben
Maatwerkoplossingen

Een webportal inclusief admin-omgeving, die door vrijwilligers, organisaties en door Facet Ridderkerk zelf actief wordt gebruikt.

Beheer & support

De webportal wordt naar wens doorontwikkeld en uitgebreid met nieuwe functies.

Hosting

De Vacaturebank wordt gehost op onze eigen servers waardoor we maximale veiligheid en snelheid kunnen waarborgen.