Vacaturebank Facet Ridderkerk

De matchmaker van Ridderkerk: wij ontwikkelden een maatwerk vacaturebank om vrijwilligers en organisaties aan elkaar te koppelen.

Wat wij geleverd hebben:

  • hosting
  • maatwerk software development
  • design
Case-Vacaturebank

Een zorgzame en betrokken samenleving

Facet Ridderkerk is dé welzijnsstichting in de gemeente Ridderkerk. De organisatie biedt diensten en activiteiten aan voor alle inwoners van Ridderkerk, met name de doelgroepen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De consulenten van het Vrijwilligerssteunpunt staan klaar om vrijwilligers of bedrijven te adviseren en mogelijkheden te bespreken. 

Vacaturebank voor vrijwilligerswerk

In de gemeente zijn veel vrijwilligers actief. Facet Ridderkerk legt de verbinding tussen vrijwilligers en organisatie, en andersom. Om dit proces te versoepelen heeft 2makeITwork een vacaturebank ontwikkeld voor vrijwilligerswerk. In de vacaturebank komen vraag en aanbod samen: organisaties kunnen vacatures aanmaken en vrijwilligers kunnen via de portal solliciteren op een functie.

De matchmaker van Ridderkerk

In de vacaturebank kan er gefilterd worden op opleidingsniveau, sector, doelgroep en interesse. Zo kan een vrijwilliger (of organisatie) doelgericht zoeken naar een functie die bij hem of haar past.

Het systeem helpt hier ook een handje bij. Wanneer een vrijwilliger zich aanmeldt, maakt hij een profiel aan met zijn interesses en opleidingen. Het systeem vergelijkt de vacatures met het profiel van de vrijwilliger, en toont de beste matches aan zowel de vrijwilligers als de organisaties.

Extra modules om tijd te besparen

Daarnaast bevat de vacaturebank een logboekfunctie, een enquêtemodule en een rapportagemodule. Deze modules zijn ontwikkeld omdat de medewerkers van Facet Ridderkerk veel tijd kwijt waren aan het maken van bijvoorbeeld rapportages voor de gemeente, of een enquête voor een organisatie. Efficiëntie ten top!

Vacaturebank screenshot
hosting

Hosting

De Vacaturebank wordt gehost op onze eigen servers waardoor we maximale veiligheid en snelheid kunnen waarborgen.

koppelingen

Maatwerk software

Een webportal inclusief admin-omgeving, die door vrijwilligers, organisaties en door Facet Ridderkerk zelf actief wordt gebruikt.

support

Beheer en support

De webportal wordt naar wens doorontwikkeld en uitgebreid met nieuwe functies.

{

De digitale vacaturebank brengt vraag en aanbod in het vrijwilligerswerk gemakkelijk bij elkaar. Criteria als interesse, voorkeur voor sector, soort werkzaamheden en opleiding zorgen eenvoudig voor een mooie match!

Junaidah Beun
Vrijwilligerssteunpunt Facet Ridderkerk