Een maatwerk webportal voor Dole

2makeITwork heeft voor Dole een maatwerk online portal ontwikkeld. De portal is breed inzetbaar voor diverse bedrijfsprocessen binnen Dole.

Wat wij geleverd hebben:

  • maatwerk software
  • integraties en koppelingen
  • webportals
dole icon

Quality control bij Dole

Dole is wereldwijd opererende importeur, exporteur en verwerker van verse groenten en fruit. 2makeITwork verzorgt voor Dole al meer dan 10 jaar diverse weboplossingen en we zijn een echt verlengstuk van hun IT-afdeling. Op dagelijkse basis is er contact tussen 2makeITwork en Dole over de doorontwikkeling van hun webportals.

Portal vol met kwaliteitsinformatie
1 van de portals wordt onder andere gebruikt voor kwaliteitscontrole. Ladingen groente en fruit worden gecontroleerd bij aankomst in het magazijn en de kwaliteitsinformatie wordt bewaard in de portal. Per product kunnen de medewerkers van Dole de kwaliteit, de labresultaten en de Global GAP status opvragen.

Uniek in de markt: verkopen op palletniveau

Het bijzondere aan dit systeem is dat het op palletniveau werkt. Veel bedrijven verkopen per lot (een grote hoeveelheid pallets) en Dole kan met dit systeem per pallet verkopen. Elke klant heeft net wat andere eisen, en op deze manier kan Dole precies tegemoet komen aan de specifieke wensen van haar klanten. Dankzij dit systeem is het aantal claims ook sterk afgenomen.

Voorraadbeheer in samenwerking met warehouse
De webportal is uitgerust met een voorraad-messaging-systeem. Elke 15 minuten ontvangen medewerkers een berichtje met informatie over de huidige voorraad. Zo weet Dole precies wat het warehouse waarmee zij samenwerken nog op voorraad heeft.

Order picken per klant

Daarnaast kan in de portal automatisch orders gepicked worden. Het systeem legt de kwaliteitsinformatie per pallet naast de eisen en voorwaarden van de klant, en beveelt dan een aantal pallets aan die hieraan voldoen. De verkoper kan dan gemakkelijk de aanbevolen pallets verkopen aan de klant en hoeft niet zelf handmatig uit te zoeken welke pallet geschikt is voor wie. Wanneer de pallets het magazijn verlaten, dan ontvangt Dole een dispatch bericht met een samenvatting van de pallets die verstuurd worden naar de klant. Dit is een extra controlestap. Mocht er een verkeerde pallet gepickt zijn, dan kan dit nog gecorrigeerd worden.

netwerkbeheer
Webportals

Meerdere webportals die diverse processen binnen Dole versoepelen.

koppelingen
Integraties en koppelingen

De portal is gekoppeld aan warehousesystemen van verschillende serviceproviders.

EDI-messaging

Financiële en logistieke EDI-uitwisseling tussen Dole en haar partners.

{

The Pallet Webportal helped us a lot to deliver the right quality to our customers. This reduced the number of claims from our customers dramatically and we had an ROI within less than a year.

Thomas Persike | Business Solutions Team Lead Dole